Kurser

KURSER OG GRUPPER  VINTER 2018/2019

Der kommer nye kurser på siden, efterhånden som de bliver planlagt.


 

ESSENS OG NÆRVÆR
Psyko-spirituelt udviklingsforløb

Weekendkursus i Meditativ fordybelse
19.-20. januar 2019 kl. 10:00-17:00

Læs Essens og nærvær  for mere information om dette.

Essens og nærvær er en fortløbende kursusrække med det formål at arbejde hen imod større indsigt i bevidsthedens sande natur – vores medfødte essens eller væren – og realisere hvem vi virkelig er bag ved egoets snævre begrænsninger.

Kursusrækken har kørt i ni år med 4 årlige weekendkurser. Fra 2013 dog med 3 årlige weekendkurser og et 4-dages stilheds-retreat.
Der er en fast grundkerne, der har været med i flere år, og hver gang kan der komme nye med.

Forudsætning: Nogen erfaring med selvudvikling og meditation.
Optagelse på kurset sker efter mail- eller telefonkontakt med mig.

Imellem hver kursusgang lægges der op til, at deltagerne mødes en eller flere gange og praktiserer Inquiry og meditation efter et givent oplæg.

——–
Denne weekend er temaet MEDITATIV FORDYBELSE, og du inviteres til fordybelse, stabilisering og vedligeholdelse af din meditative praksis. Og til hvordan du får en god balance mellem din meditative praksis og dit hverdagsliv.

Vi arbejder dybere ind i meditationens mange aspekter – ud fra mine egne erfaringer fra den undervisning jeg har modtaget igennem de sidste 30 år:

-Kropsarbejde som Yoga, Qi Gong, dans, kropsscanning mm. Dette for at øge kropsbevidsthed og kropsnærvær og for at grounde, afspænde og samle kroppen og sindet inden den efterfølgende siddemeditation. Og som tiltrængte pauser imellem siddemeditationerne.

-Årvågen neutral iagttagelse (Mindfulness) for at skærpe opmærksomheden og bringe sindet til ro. Først da er det muligt med Self-Inquiry-Meditation at opnå dybere essenskontakt.

-Self-Inquiry-Meditation er en bevidst selvundersøgende proces, hvor vi gør os fri af identifikationen med bevidsthedens indhold og i stedet for er et neutralt ikke dømmende vidne til dette. Det fører til en større kontakt til, og hvilen i, essensens levende nærvær JEG ER.

-Hjerte-meditation som fordyber og integrerer hjertets visdom og medfølelse. Ved dybere essens- og hjerte-kontakt kommer disse dybe erfaringer naturligt med ud i verden til en mere venlig og empatisk kontakt med andre.

-Zen Walk og Zen-spisning mm er praksisorienterede meditationsformer. Her lærer du, hvordan meditation kan praktiseres i alle hverdagens gøremål.
————-
Pris: Kr. 1400,-. Depositum kr. 600,-
Forudsætning: Nogen erfaring med selvudvikling og meditation
Kursussted og tilmelding: Se nederst på siden.

______________________________

INVITATION TIL FRIHED
Meditationsgruppe for øvede
9 tirsdage i ulige uger kl. 18:00-20:00. Startdato: 28. august

Undtagen uge 41, som er erstattet med uge 40

Hver mødegang lytter vi til klip fra CD’en med Mooji: Invitation to Freedom.
Derefter sidder vi i en ubrudt periode på 40-50 minutter, hvor vi synker dybere ind i den tilstand af frihed, fordybelse og væren, som Mooji inviterer til.

For at være groundet og opmærksom inden Invitation til Frihed-meditationen starter vi altid med groundingøvelser og opmærksomhedsmeditationer.

Se Meditation for mere information om meditation og Invitation til frihed.

Pris: Kr. 1800,-. Depositum kr. 700,-
Kursussted og tilmelding: Se nederst på siden.
Forudsætning: At du er fortrolig med meditation og er rimelig psykisk afbalanceret.

———-

MINDFUL MOVEMENTS
QI GONG GRUPPE FOR ØVEDE
9 onsdage i ulige uger kl. 18:00-20:00. Start 29. august
Undtagen uge 41, som er erstattet med uge 40

Temaet i denne sæson: De 3 skatte

Se Qi Gong for mere information om Qi Gong og De tre skatte

Pris: Kr. 1800,- . Depositum. kr. 700,-
Kursussted og tilmelding: Se nederst på siden
Forudsætning: Lidt kendskab til Qi Gong.

———–

DET HELE MENNESKE
Fordybelseskursus i Garden of Lemons i Andalusien
6.-13. okt. 2018

Formålet med dette kursus er at udvikle vores medfødte kompetencer – for at opnå dybere indre kontakt og udadtil større empatisk kontakt med andre. At blive hele mennesker med følelsen af fysisk, psykisk og spirituel helhed.

Kurset afholdes i Andalusien – på resortet Garden of Lemons, som er ejet og drevet af to danskere. To timers kørsel i bil fra Malaga Lufthavn. Det ligger i læ af bjergkæden Sierra Nevada og er fri for den store turiststrøm. Her er grønt og frodigt året rundt og gennemsnitstemperaturen i oktober er 22 grader om dagen og 13 grader om natten. Der er rig mulighed for kortere og længere naturskønne vandringer. På resortet er der opholdsstue, atelier, smukke haver og swimmingpool til fri afbenyttelse.
Køkkenet er meget grønt med frugt og grøntsager fra egen urtehave, og maden er inspireret af køkkenet i Norden, Sydeuropa og kysten rundt langs middelhavet. Læs mere på www.garden-of-lemons.com


Kurset er inspireret af Jes Bertelsens Vækstcenterpædagogik, som illustreres ved en 5 takket stjerne kaldet empatistjernen. Denne kan ses som et kort over 5 væsentlige medfødte kompetencer, som vi kan bevidstgøre og opdyrke med henblik på en fordybet kontakt til vores inderste kerne – vores essens. Og dermed en dybere og mere ægte kontakt med andre mennesker, hvor vi møder hinanden med større venlighed, opmærksomhed, respekt og empati.

De 5 medfødte kompetencer er bevidstheden om:

Kroppen: Vi vil gå på opdagelse i kroppen for at opnå en mere nuanceret kropsbevidsthed, hvor kroppen er åben, afspændt og nærværende. Og vi har god tyngde og jordforbindelse. Vi tager kroppen i besiddelse ved at praktiserer Qi Gong, Yoga, grounding øvelser, dans, gåmeditation (zen-walk), massage, healing, og kortere og længere vandreture.

Åndedrættet: Åndedrættet er broen mellem det indre (vores essens) og det ydre. Bevidsthed om åndedrættet kan ikke overvurderes. Vi skal lære altid at huske det. Ved bedre kontakt til åndedrættet oplever vi mindre stress og større ro, som er en forudsætning for, at vi kan få dybere essenskontakt.
Vi praktiserer forskellige Mindfulness (opmærksomheds) øvelser og meditationer med fokus på åndedrættet.

Hjertet: Bevidsthed om hjertet er en vigtig medfødt kompetence, for uden denne bevidsthed har vi ikke kontakt til hjertets empatiske følelser. Og er ikke i stand til at møde andre fra et dybere sted.
Vi vil arbejde med at transcendere emotion til empati. Og lære at lytte og tale med hjertet. Vi vil praktisere forskellige hjerte meditationer og hjerte healings.

Kreativiteten:
1) Grundkreativiteten. Det er livets uafbrudte kreative, spontane og bevægelige udtryk. Her arbejder vi på at løsne gamle fastlåste mønstre og vaner, så vi bliver i stand til at lytte til den indre bevægelighed og foranderlighed.
2) Den personlige kreativitet. Vi udtrykker os i sang, digte, dans, maleri, tegning etc.

Bevidstheden: Bevidstheden er vores egentlige medfødte natur – vores kerne eller essens. Det er en åben indholdsløs bevidsthed, hvor vi ikke er identificeret med dens indhold, men er et neutralt, ikke dømmende vidne til det.
Vi udforsker bevidstheden ved Meditativ Inquiry (som er en spontan og direkte vej til vores essens). Og vi praktiserer bevidstheds-, vidne- og nærværs- meditationer.

Alle 5 kompetencer træner vi indgående hver for sig og samlet, så vi bliver i stand til vedvarende at have dem med i vores egen meditative praksis og i hele vores hverdagsliv.
Den indadgående retning træner vi som beskrevet ovenfor.
Den udadgående retning træner vi med hjerte til hjerte kontakt- og forskellige kommunikations- øvelser.
Er de 5 kompetencer udviklet både i den indadgående- og i den udadgående retning, har vi kontakt til vores menneskelige helhed. Jo dybere og mere helt vi møder os selv, jo dybere og mere helt møder vi den anden.

Stilhedsperioder, af kortere eller længere varighed, vil der være hver dag.
Forudsætning: For begyndere og øvede med interesse for at arbejde dybt med sig selv.
——–
Praktiske oplysninger:

Pris for kursus: Kr. 3.000,-. 5 dages undervisning af ca. 7 timer pr. dag/aften. Og en dag med en længere vandretur i midten af forløbet.

Pris for fuld forplejning, overnatning, middag den sidste aften på lokal restaurant, 2 guidede vandreture i lokalområdet og transfer mellem lufthavn og refugiet:
1) Med overnatning på Hotel Naranjos i delt dobbeltværelse med eget bad og gode udsigter kr. 5.200,- Enkeltværelsestillæg: kr. 800,-. Hotellet ligger 15 skønne minutters gang fra refugiet, hvor undervisningen finder sted.
2) Med overnatning på selve refugiet i delt dobbeltværelse med eget bad kr. 6.000,-. Enkeltværelsestillæg kr. 1200,-.

Tilmelding: Pr. mail eller telefon samt indbetaling af depositum kr. 2.000,- til konto 2110-7557182378.
Depositum returneres kun ved skriftligt afbud senest 15. september.
Restbeløbet indbetales senest 15.9. og returneres ikke efter denne dato – undtagen kr. 2000,- som returneres ved afbud senest 5. oktober.

Rejsetider og pris for flyrejsen, som du selv sørger for. Jeg rejser på følgende datoer og tider:
Udrejse 6.10. fra København kl: 10:20. I Malaga kl. 14:00. Flyselskab Vueling
Hjemrejse 13.10.fra Malaga kl.10:40. I København kl. 14:20. Flyselskab Sas
Jeg har købt min billet 1.7.2018 igennem Momondo til kr. 2355,- uden bagage- og andre tillæg.

Du kan vælge at rejse sammen med mig eller kombinere rejsen med ophold før og/eller efter kurset.
Jo før du bestiller flybilletten, jo billigere er den.

___________________________________________________________

 TILMELDING OG KURSUSSTED

Sted hvis ikke andet er opgivet: Tæt på Damhussøen i Vanløse. Præcis adresse opgives ved tilmelding.
Tilmelding: Pr. telefon eller e-mail samt indbetaling af depositum på konto 2110-7557182378. Restbeløbet betales første kursusdag. Depositum tilbagebetales kun ved skriftligt afbud senest 14 dage før kursusstart. Tilmelding er bindende for hele forløbet.