Politiken PLUS Lørdag 9. december 2006

Af journalist Kristine Wilkins

Find roen på kinesisk

Som invitation til Politiken Plus’ læsere om to arrangementer om Qi Gong i januar ved Hedda Matthesen skriver Kristine Wilkins:

I en verden med højt tempo og store krav er ro og balance efterspurgt, og nogle mennesker finder de værdier i Qi Gong. Hedda Matthesen vil fortælle om Qi Gong og introducere nogle af øvelserne.

Kineserne, skriver KW, har i mange tusinde år kombineret kropsøvelser og mental træning for at styrke helbredet, og ifølge traditionel kinesisk medicin har vi alle fra fødslen fået et vist mål af grundlæggende livsenergi, og med Qi Gong kan vi aktivere det livspotentiale, så vi får bedst mulig kontakt med kroppens selvhelende egenskaber. Hedda Matthesen underviser til dagligt i Biyunmetoden, der består af enkle meditative og organiske bevægelser, som ledsages af en stærk koncentration, og metoden er enkel og let at lære. Ved daglig træning vil Qi Gong blandt andet forebygge og reducere stress, dæmpe depression, udbrændthed, søvnlidelser og angst, sænke forhøjet blodtryk, skabe indre ro og velvære, øge ens personlige overskud og styrke evnen til at være til stede i nuet. I Sverige træner mere end 80.000 mennesker efter metoden og nogle steder kan Qi Gong fås på recept.

OBS! Arrangementet fandt sted den 9. og 10. januar, begge aftener for fulde huse (100 pr. aften)